Garanties

Garanties zijn een erg belangrijk onderdeel bij de aanschaf voor zonnepanelen. De investering van een zonnestroom-installatie is er één voor de lange termijn en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Er zijn verschillende soorten garanties zoals fabrieksgaranties, vermogensgaranties & opbrengstgaranties; waar moet u allemaal op letten?

Kwaliteit staat voorop

Wij kopen onze zonnepanelen & omvormers groot in bij een Nederlandse groothandel. De leverancier biedt verschillende fabrieksgaranties wat afhangt van het type product. Wij werken enkel met premium producten, dit houdt in dat wij vaak meer garantie geven dan onze concurrenten. Bij zonnepanelen komt dat meestal neer op 15 tot 30 jaar productgarantie. Wij werken met verschillende omvormers passend voor de installatie, onze meest gebruikte omvormer Solaredge heeft bijvoorbeeld 12 jaar garantie & 25 jaar voor de optimizers.

Vermogensgarantie houdt in dat de fabrikant garandeert dat de zonnepanelen ook presteren zoals aangegeven. Meestal wordt een 25 jaar lineaire vermogensgarantie van 80% gegeven. Dit houdt in dat uw zonnepanelen ook na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.

Wij werken bij Opnaargroen enkel met gekwalificeerd personeel. Ons installatiebedrijf is erkend op alle disciplines. Wij hebben gespecialiseerde monteurs in dienst voor alle werkzaamheden welke maar te maken hebben met installatietechniek. Voor de zonnepanelen komt altijd een gecertificeerd elektricien ter plaatse voor de aansluiting in de meterkast en het verdere elektra werk (verplicht volgens verzekeringsvoorwaarden). Wij staan voor kwaliteit en leveren 10 jaar installatiegarantie op de verrichte installatiewerkzaamheden.